Общи условия

Общи условия за изготвяне на оферта
Хуго ЕООД – с посредник Уеб Дизайн БГ държи на ясни и коректни отношения, които правят работата удоволствие и крайният продукт функционален, достъпен и практичен. Препоръчваме да се запознаете подробно със съдържанието на тази страница, тъй като процесът на създаване на един добър сайт (проект) е сложен и изисква пълното внимание на двете страни.

А. ОСНОВНИ СТЪПКИ ПРИ ИЗГОТВЯНЕТО НА УЕБ САЙТ:

 1. Клиентът поръчва, като разяснява в подробности какво желае.
 2. След даване на приблизителна оферта от Уеб Дизайн БГ клиентът заплаща 50% капаро. Ако клиентът желае да получи точна крайна цена преди даване на капаро, заплаща за предварително проучване (ако е необходимо такова).
 3. Уточняват се всички детайли, точната крайна цена и срокът за изработка.
 4. Даденият краен срок започва да тече от момента на плащане на капарото. Срокът важи само при условие, че клиентът или упълномощено от него лице отговаря на всички възникнали въпроси не по-късно от 24 часа.
 5. Изготвя се предварителен графичен дизайн по дадените указания.
 6. Графичният дизайн се одобрява от клиента**. Допускат се до две безплатни корекции.
 7. Изготвя се статичен дизайн.
 8. Дизайнът се одобрява се от клиента**. Извършват се до две безплатни корекции.
 9. Изготвя се сайта. Сайтът се представя в тестово интернет пространство, след като е готов за тест.
 10. Клиентът заплаща сайта веднага, след като са изпълнени първоначалните указания. Гаранционният срок на сайта започва да тече от момента на предаването му.
 11. Сайтът се разполага на клиентския хостинг.
 12. При желание клиентът поръчва допълнителни модификации. Изпълнението им се извършва по същата процедура.

Б. СПЕЦИФИЧНИ ОСОБЕНОСТИ ПРИ ИЗРАБОТКА НА САЙТ:

 1. Използват се само най-разпространените универсални шрифтове в сайта. Сайтът може да изглежда различно на различните компютри, в зависимост от наличието на конкретни шрифтове в тях. Вграждането на нестандартни шрифтове изисква допълнително програмиране, което се заплаща допълнително.
 2. Сайтовете се изготвят при оптимизиране за резолюция на монитор 1024x768 пиксела или по-голяма. Изключение правят мобилните версии на сайтовете, които се изготвят със самостоятелен дизайн и се заплащат отделно.
 3. Сайтът се оптимизира за следните браузъри: Internet Explorer (до версия 7.0), Google Chrome, Mozilla Firefox и Opera, като версиите на последните три да не са по-стари от една година. При желание от страна на клиента сайтът се оптимизира и за по-стари версии на Internet Explorer или за други браузъри - напр. Safari, Netscape, Konqueror… (заплаща се допълнително*).
 4. Клиентът получава безплатно инсталиране на статистиката на Гугъл. При желание от страна на клиента за друга статистика, промяната се доплаща*. Допускат се български и чуждоезични (с английски и/или руски версии) статистики, като чуждоезичните се заплащат по-скъпо.
 5. 5. Клиентът има право да получава допълнителни платени* консултации, съобразно необходимото ниво на експерта по съответните въпроси:
  - ниво 1 – работа с уеб интерфейс;
  - ниво 2 – програмиране и специализирани консултации;
  - ниво 3 – SEO оптимизация
 6. Клиентът получава безплатни консултации от ниво 1, ограничени по време в зависимост от цената на направената от него поръчка.
 7. Уеб Дизайн БГ дава гаранция от една година върху изготвеният сайт. Гаранцията се изпълнява в срок от 2 работни дни.
 8. Гаранционно обслужване може да бъде отказано в следните случаи:
  - при предоставяне по желание на клиента или от клиента на достъп на трети лица до хостинга или предоставяне на други данни, свързани със сигурността;
  - ако неизправността е по вина на клиента;
  - при неспазени изисквания за работа със сайта.
 9. При поръчка на незначителни промени по уеб сайта клиентът заплаща минимален праг* на цената за всяка нова поръчка.
 10. 10. Уеб Дизайн БГ подкрепя спазването на правописа в интернет. Оказва се, че все още много българи дори ползват латиница (небезизвестната "шльокавица"), вместо кирилица - вместо уеб дизайн изписват ueb dizain. Затова е удачно, когато предоставяте текстове за сайта си да използвате текстов редактор с проверка на правописа.

Уеб Дизайн БГ си запазва правото на промени по тези общи условия.

* Моля консултирайте се с екипа на Уеб Дизайн БГ за настоящата цена на тази услуга
** Ако клиентът желае може да остави избора изцяло на уеб дизайнера.